I dag byr vi på en vidunderlig salat med smak av sommer! Kikerter og squash bakes i ovnen og blandes deretter med en kremet mandelris, spinat og cherrytomater. Topp herlighetene med yoghurtdressing, persille og mandler. Raskt, enkelt og godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
4 g
Saha-Ras
40 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
½ stk
Squash
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Tomat
3 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk, Saha-Ras og halvparten av mandlene i 1-2 min, til gyllen. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Hell væsken av kikerter. Fordel squash og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min.
Finhakk persille. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Del cherrytomateri to. Skjær tomat i 2 cm store biter. Bland yoghurt, majones, Ay-Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvparten av persillen og en skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Når alt er ferdig stekt, tilsett ris, spinat, tomat og cherrytomater til stekebrettet og bland godt, til spinaten faller sammen. Drypp over en skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*.
Fordel rissalat i dype tallerkener. Topp med en skvett yoghurtdressing, persille og mandler. Server sitronbåter på siden.