Dahl er en fyldig indisk gryterett med linser og gode krydder. I dag skal vi lage dahl med kokosmelk, spinat, tomat, gulrot, ingefær og hvitløk. Vi topper alt med aprikoschutney, fersk koriander og chili. Dahlen blir servert med villris og raita.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 g
Spisskummin, støtt
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
2 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 stk
Ingefær
150 g
Basmatiris
4 g
Mild Mahal
200 ml
Kokosmelk
200 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Koriander
2 stk
Naanbrød
4 g
Curry-On
5 dl
Vann (steg 4)
3 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Smør (steg 6)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk løk. Skjær tomat i 2 cm terninger. Skrell og riv ingefær og hvitløk (eller bruk en hvitløkspresse). Finhakk koriander med stilk. Skyll linser i en sil under kaldt vann. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk og gulrot med en klype salt* under lokk i 5 min, eller til myknet.
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller frem til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Tilsett hvitløk, ingefær, spisskummen, tomat, Mild Mahal og gult karripulver i stekepannen. Stek i 2 min. Tilsett linser, koriander, kokosmelk, vann* [5 dl | 10 dl] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Kok under lokk i 20 min, til linsene begynner å slå sprekker. Krydre med en klype salt* og pepper*. Rør inn spinat og kok i 1-2 min, til spinaten har myknet.
Pakk naanbrød inn i sølvpapir og plasser på en rist i ovnen. Varm i 3-4 min. Topp ferdigvarmet naanbrød med smør*.
Anrett ris og dahl i dype tallerkener. Strø over en klype chiliflak. Server naanbrød ved siden av. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.