topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm linsedahl

Varm linsedahl

med fersk spinat og lunt naanbrød

Dahl er en fyldig indisk gryterett med linser og gode krydder. I dag skal vi lage dahl med kokosmelk, spinat, tomat, gulrot, ingefær og hvitløk. Vi topper alt med aprikoschutney, fersk koriander og chili. Dahlen blir servert med villris og raita.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 g

Spisskummin, støtt

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

4 g

Mild Mahal

200 ml

Kokosmelk

200 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Curry-On

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 4)

3 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Smør (steg 6)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1380 kcal
Energi (kj)5774 kj
Fett44.5 g
Mettet fett23.1 g
Karbohydrater186 g
Sukker13.9 g
Protein47 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk løk. Skjær tomat i 2 cm terninger. Skrell og riv ingefær og hvitløk (eller bruk en hvitløkspresse). Finhakk koriander med stilk. Skyll linser i en sil under kaldt vann. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

 

Stek løk og gulrot
2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk og gulrot med en klype salt* under lokk i 5 min, eller til myknet.

 

Kok ris
3

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller frem til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

 

Kok dahl
4

Tilsett hvitløk, ingefær, spisskummen, tomat, Mild Mahal og gult karripulver i stekepannen. Stek i 2 min. Tilsett linser, koriander, kokosmelk, vann* [5 dl | 10 dl] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Kok under lokk i 20 min, til linsene begynner å slå sprekker. Krydre med en klype salt* og pepper*. Rør inn spinat og kok i 1-2 min, til spinaten har myknet.

 

Varm naanbrød
5

Pakk naanbrød inn i folie og plasser på en rist i ovnen. Varm i 3-4 min. Smør ferdigvarmet naanbrød med smør*.

 

Server
6

Anrett ris og dahl i dype tallerkener. Strø over en klype chiliflak. Server naanbrød ved siden av. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.