Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
200 g
Sjampinjong
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
½ stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Ketchup
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
1 stk
Vårløk
250 g
Brokkoli
75 g
Grønne bønner
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
2 stk
Egg (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann* i en vannkoker. Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvpartn av hvitløk i 1-2 min, inntil gyllen og velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær sopp, løk og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Riv ingefær [½ stk | 2P]. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. TIPS: Skrell brokkolistilken og skjær den i små stykker for å unngå matsvinn. Rens grønne bønner og skjær dem i 2 cm terninger. Ha brokkoli og grønne bønner i en mellomstor bolle og hell kokende vann over. La stå frem til servering og hell væske fra.
Bland ketsjup, soyasaus og sriracha [½ st, 2P] i en liten bolle. TIPS: Sriracha er sterkt! Bruk mindre av det hvis du ikke liker sterk mat.
Rist sesamfrø i en stor og tørr stekepanne i 2-3 min på middels høy varme, og overfør til en liten skål. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på høy varme. Tilsett sopp og løkk. Stek inntil gyldne, 4-5 min. Tilsett gulrot, ingefær og resterende hvitløk og stek i 1-2 min. Rør inn srirachamix. Tilsett spinat og rør rundt til den mykner. Smak til med salt* og pepper*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek egg* [2 stk | 4 stk] i 4-5 min, eller inntil eggehviten er fast og plommen sånn som du ønsker. Krydre med salt* og pepper*. Hell vannet fra brokkoli og grønne bønner, og bland dem med asiatisk dressing og ristede sesamfrø. Krydre med salt* og pepper*.
Anrett ris i dype tallerkener. Fordel stekte grønnsaker på den ene siden, og brokkoli og grønne bønner på den andre siden. Topp med speilegg og pynt med vårløk.