topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk middelhavsgryte

Vegetarisk middelhavsgryte

med couscous og stekte kikerter

I dag skal vi lage en delikat gryterett med mange spennende ingredienser. Kikerter, paprika, squash og løk får en vidunderlig smak av fløte, hakkede tomater, grønnsaksbuljong og vår egen krydderblanding, som vi kaller Middelhavsdrøm. Vi serverer middelhavsgryta med couscous, ristede pinjekjerner og fersk persille.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Bladpersille

1 stk

Squash

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier728 kcal
Energi (kj)3048 kj
Fett35.8 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater69.8 g
Sukker18.1 g
Protein20.9 g
Natrium569.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær paprika i 2 cm biter. 

Skjær squash i 1 cm biter. 

Del løk i to og skjær i tynne skiver. 

Finhakk eller press hvitløk. 

2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek paprika, squash og løk i 3-4 min, eller til de begynner å bli myke. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts]. 

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Kok cosucous
3

Varm opp en kjele på middels høy varme. 

Rist pinjekjerner i 1-2 min, til gylne. Sett til side i en skål. 

Varm opp kjelen på høy varme, tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. 

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. 

Rør opp med en gaffel.

Lag saus
4

Skyll kikerter. 

Bland kikerter, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Middelhavsdrøm, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen med grønnsakene. Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til mørt. 

Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og kok i ytterligere 1 min, eller til gjennomvarm.

Forbered persille
5

Plukk persilleblader.

Server
6

Anrett couscous i dype tallerkener og topp med kikertgryte. 

Pynt med pinjekjerner og persille.