I dag skal vi lage en delikat gryterett med mange spennende ingredienser. Kikerter, paprika, squash og løk får en vidunderlig smak av fløte, hakkede tomater, grønnsaksbuljong og vår egen krydderblanding, som vi kaller Middelhavsdrøm. Vi serverer middelhavsgryta med couscous, ristede pinjekjerner og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bladpersille
1 stk
Squash
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Paprika
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær squash i 1 cm biter.
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, squash og løk i 3-4 min, eller til de begynner å bli myke. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Varm opp en kjele på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 1-2 min, til gylne. Sett til side i en skål.
Varm opp kjelen på høy varme, tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok opp.
Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Rør opp med en gaffel.
Skyll kikerter.
Bland kikerter, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Middelhavsdrøm, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen med grønnsakene. Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til mørt.
Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og kok i ytterligere 1 min, eller til gjennomvarm.
Plukk persilleblader.
Anrett couscous i dype tallerkener og topp med kikertgryte.
Pynt med pinjekjerner og persille.