topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk middelhavsgryte

Vegetarisk middelhavsgryte

med couscous og stekte kikerter

I dag skal vi lage en delikat gryterett med mange spennende ingredienser. Kikerter, paprika, squash og løk får en vidunderlig smak av fløte, hakkede tomater, grønnsaksbuljong og vår egen krydderblanding, som vi kaller Middelhavsdrøm. Vi serverer middelhavsgryta med couscous, ristede pinjekjerner og fersk persille.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Bladpersille

1 stk

Squash

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier728 kcal
Energi (kj)3045 kj
Fett35.7 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater69.9 g
Sukker18.1 g
Protein21.4 g
Natrium569.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær paprika i 1 cm biter.

Skjær squash i 1 cm halvmåner.

Del løk i to og skjær i tynne skiver. 

Finhakk eller press hvitløk.  

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash og løk i 3-4 min, eller til de begynner å bli myke. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek, eller til velduftende.

Kok couscous
3

I mellomtiden, varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme. 

Rist pinjekjerner i 1-2 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål. 

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] i kjelen.

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Når couscous er ferdig, rør inn paprika.

Lag kikertestuing
4

Skyll kikerter. 

Bland kikerter, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Middelhavsdrøm, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] sammen med grønnsakene i stekepannen. Senk varmen til middels og la putre i 3-4 min, eller til mørt. 

Rør inn matfløte og kok i ytterligere 1 min, eller til gjennomvarmt.

Forbered persille
5

Plukk persilleblad.

Servér
6

Anrett couscous i dype tallerkener og hell kikertestuing over. 

Pynt med ristede pinjekjerner og frisk persille.