I dag skal vi lage en delikat gryterett med mange spennende ingredienser. Kikerter, paprika, squash og løk får en vidunderlig smak av fløte, hakkede tomater, grønnsaksbuljong og vår egen krydderblanding, som vi kaller Middelhavsdrøm. Vi serverer middelhavsgryta med couscous, ristede pinjekjerner og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bladpersille
1 stk
Squash
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Paprika
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
Skjær paprika i 1 cm biter.
Skjær squash i 1 cm halvmåner.
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og løk i 3-4 min, eller til de begynner å bli myke. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek, eller til velduftende.
I mellomtiden, varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 1-2 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] i kjelen.
Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Når couscous er ferdig, rør inn paprika.
Skyll kikerter.
Bland kikerter, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Middelhavsdrøm, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] sammen med grønnsakene i stekepannen. Senk varmen til middels og la putre i 3-4 min, eller til mørt.
Rør inn matfløte og kok i ytterligere 1 min, eller til gjennomvarmt.
Plukk persilleblad.
Anrett couscous i dype tallerkener og hell kikertestuing over.
Pynt med ristede pinjekjerner og frisk persille.