Vegetarisk moussaka med ovnsbakt aubergine og hvitløksbrød.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Løk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
1 stk
Aubergine
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
50 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta pizzadeig [1/2 stk, 2P] ut av kjøleskapet, rull den ut med medfølgende bakepapir og la stå steg 5.
Skjær aubergine i 1 cm skiver. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt. Bak i 10-12 min, eller til gylne. Snu aubergineskivene halvveis.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille (spar noen hele blader til pynt).
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, løk, halvparten av hvitløken og en klype salt i 4-5 min.
Rør inn hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], halvparten av persillen, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts], og la småkoke i 1-2 min, eller til aubergine er ferdig.
Overfør halvparten av vegetardeigblandingen til en ildfast form. Legg på et lag aubergine, og hell over resterende vegetardeigblanding. Hell over mornaysaus [1/2 pakke, 2P] og strø over finrevet ost. Bak i ovnen i 14-15 min, eller til toppingen bobler og osten er gyllen.
Overfør pizzadeig (behold bakepapiret) til stekebrettet brukt til aubergine. Brett deigen sammen. Bruk fingrene og press små fordypninger i deigen.
Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og resterende hakket persille i en liten skål.
Pensle blandingen over pizzadeigen og krydre med en stor klype salt. Bak i ovnen i 12-13 min, eller til gyllenbrun og gjennomstekt.
Anrett vegetarisk moussaka i dype tallerkener og pynt med resterende persilleblader.
Skjær hvitløksbrød i skiver og server ved siden av.