topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk ratatouille

Vegetarisk ratatouille

med hvit bønnemos og fersk basilikum

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Ratatouille er en tradisjonell fransk rett som består av tomat, løk, squash og paprika. Vi serverer vår nydelige variant med en spennende bønnemos av cannellinibønner, hvitløk og poteter, og en frisk salat med agurk og balsamico.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Cannellinibønner

200 g

Bakepotet

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Basilikum

1 stk

Paprika

1 stk

Squash

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

60 g

Salatblanding

1 stk

Agurk

½ pakke

Hakkede tomater

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Salt (steg 2)

3 ss

Melk (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1.5 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1.5 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier564 kcal
Energi (kj)2360 kj
Fett20.9 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater61.7 g
Sukker19.8 g
Protein22.4 g
Natrium1092.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.

Skjær løk i 1 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre. 

Lag bønnemos
2

I mellomtiden, skrell og skjær potet [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.

Skyll cannellinibønner. Skrell hvitløk.

Kok potet, bønner og hel hvitløk i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet.

Tilsett melk [3 ss | 6 ss], halvparten av finrevet ost, salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Mos godt, sett på lokk og sett til side til servering.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Lag ratatouille
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek Mamas Favoritt i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater [1/2 boks, 2P], vann [1,5 dl | 3 dl], grønnsaksbuljong, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper. Senk til middels lav varme og la putre til grønnsakene er ferdig i ovnen, ca. 10-12 min.

Skjær paprika i 1 cm strimler og tilsett når det er 5 min igjen av koketiden.

Forbered salat
4

I mellomtiden, riv av basilikumblader. 

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Skjær agurk i halvmåner.

Visp olivenolje [1,5 ss | 3 ss], balsamico og en stor klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, bland inn salat og agurk.

Bland sammen
5

Når grønnsakene er ferdig i ovnen, bland dem med ratatouillen i stekepannen.

Rør inn basilikum og fjern fra varmen.

Server
6

Anrett bønnemos og ratatouille i dype tallerkener.

Strø over resterende finrevet ost.

Server salat på siden.