Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Ratatouille er en tradisjonell fransk rett som består av tomat, løk, squash og paprika. Vi serverer vår nydelige variant med en spennende bønnemos av cannellinibønner, hvitløk og poteter, og en frisk salat med agurk og balsamico.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Cannellinibønner
200 g
Bakepotet
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Basilikum
1 stk
Paprika
1 stk
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Salatblanding
1 stk
Agurk
½ pakke
Hakkede tomater
½ ts
Salt (steg 1)
1 ts
Salt (steg 2)
3 ss
Melk (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1.5 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1.5 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.
Skjær løk i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre.
I mellomtiden, skrell og skjær potet [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Skyll cannellinibønner. Skrell hvitløk.
Kok potet, bønner og hel hvitløk i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet.
Tilsett melk [3 ss | 6 ss], halvparten av finrevet ost, salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Mos godt, sett på lokk og sett til side til servering.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek Mamas Favoritt i 30 sek, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater [1/2 boks, 2P], vann [1,5 dl | 3 dl], grønnsaksbuljong, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper. Senk til middels lav varme og la putre til grønnsakene er ferdig i ovnen, ca. 10-12 min.
Skjær paprika i 1 cm strimler og tilsett når det er 5 min igjen av koketiden.
I mellomtiden, riv av basilikumblader.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Skjær agurk i halvmåner.
Visp olivenolje [1,5 ss | 3 ss], balsamico og en stor klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, bland inn salat og agurk.
Når grønnsakene er ferdig i ovnen, bland dem med ratatouillen i stekepannen.
Rør inn basilikum og fjern fra varmen.
Anrett bønnemos og ratatouille i dype tallerkener.
Strø over resterende finrevet ost.
Server salat på siden.