Vegetarisk tortelloni med ovnsbakt brokkoli og ruccolasalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 pose
Salvie
200 g
Sjampinjong
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Sitron
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 g
Hvitløksflørt
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
40 g
Ruccola
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Stek øverst i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen og myk. Når blomkål har 3 min igjen, legg valnøtter på stekebrettet.
Kok opp en stor kjele med vann. Skjær sopp i tynne skiver. Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Plukk salvieblader. Del sitron i to. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek salvieblad forsiktig i 1 min på hver side. Bladene skal bli sprø, ikke brent. Overfør bladene til en tallerken med kjøkkenpapir. Tilsett en ny skvett olivenolje i stekepannen om nødvendig. Stek sopp i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek i ytterligere 1-2 min, til blankt.
Visp sitronsaft [½ ss | 1 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side. Når soppen er ferdigstekt, senk til lav varme og rør inn matfløte [½ pakke, 2P], Hvitløksflørt [½ pakke, 2P], halvparten av finrevet ost, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min, til sausen har tyknet litt.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett pastavann [2 ss | 4 ss] og tortelloni i stekepannen. Bland godt. Tilsett litt mer pastavann om sausen er for tykk. Rør inn spinat til spinaten faller sammen. Ta pannen av varmen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.
Anrett tortelloni i dype tallerkener. Topp med blomkål. Smuldre ristede valnøtter med fingrene og strø over. Pynt med sprø salvie. Drypp dressing over ruccolasalat og strø over resterende finrevet ost.