I dag skal vi lage en lekker tortelloni-grateng full av gode ingredienser. Vi blander tortelloni med tomat, paprika, hvitløk, sjalottløk, chili og creme fraiche. Vi topper med panko og ost, og lar alt gratinere i ovnen. Vi lager også en grønn ruccolasalat med balsamico.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Tomat
1 stk
Paprika
1 pose
Basilikum
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
½ g
Oregano, tørket
½ boks
Tomatpure
½ g
Chiliflak
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
40 g
Ruccola
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 180°C/200°C (varmluft). Finhakk eller press hvitløk. Finhakk sjalottløk. Grovhakk tomat. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Grovhakk basilikumblader. Bland panko, finrevet ost, solsikkefrø, oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor, helst ildfast, stekepanne på middels høy varme. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], hvitløk, sjalottløk og en klype chiliflak. Stek i 30 sek. Tilsett tomat, paprika, basilikum og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Kok under omrøring i 1-2 min. TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.
Senk til middels varme og tilsett creme fraiche, grønnsaksbuljong og vann [2 dl | 4 dl]. La småkoke under omrøring i 2-3 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Tilsett tortelloni i stekepannen. Kok under omrøring i 1-2 min, til sausen har tyknet og pastaen er mør. Hvis sausen blir for tykk, tilsett en skvett vann. TIPS: Om stekepannen ikke kan settes i ovnen, overfør innholdet til en ildfast form.
Tilsett panko- og osteblanding over pastaen. Gratinér i ovnen i 5-7 min, til toppen har blitt sprø. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland ruccola og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.
Anrett gratinert tortelloni i dype tallerkener. Topp med ruccola.