I dag skal vi lage en lekker tortelloni-grateng full av gode ingredienser. Vi blander tortelloni med tomat, paprika, hvitløk, sjalottløk og matfløte. Vi topper med panko og ost, og lar alt gratinere i ovnen. Vi lager også en grønn ruccolasalat med balsamico.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Basilikum
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
40 g
Ruccola
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
1 boks
Tomatpure
2 ss
Olje til pangratatto
½ ss
Olje til steking
½ ts
Salt til grønnsaker
2 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk. Finhakk løk.
Grovhakk tomat i 2 cm biter.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Grovhakk basilikum.
Skyll ruccola.
Bland panko, finrevet ost, solsikkefrø, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.
Varm opp olivenolje i en stor, helst ildfast, stekepanne på middels høy varme.
Tilsett tomatpuré, hvitløk og løk. Stek i 30 sek.
Tilsett tomat, paprika, basilikum og krydre med salt og en klype pepper. Kok under omrøring i 1-2 min.
Senk til middels varme og tilsett matfløte, grønnsaksbuljong og vann. La småkoke under omrøring i 2-3 min.
Krydre med salt og en klype pepper.
Tilsett tortelloni i stekepannen. Kok under omrøring i 1-2 min, til sausen har tyknet og pastaen er mør. Hvis sausen blir for tykk, tilsett en skvett vann.
TIPS: Om stekepannen ikke kan settes i ovnen, overfør innholdet til en ildfast form.
Tilsett panko- og osteblanding over pastaen. Gratiner i ovnen i 5-7 min, til toppen har blitt sprø.
Bland ruccola og balsamico i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett gratinert tortelloni i dype tallerkener.
Topp med ruccola.