Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Peanøtter
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
25 ml
Hvitvinseddik
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Pak choi
300 g
Strimlet kyllingbryst
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ts
Sukker (steg 3)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min. Deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Skjær gulrot (uskrellet) til tynne strimler. Skjær pak choi i 3 cm store biter. Skjær lime i båter.
Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* og sukker* i en skål. Bland inn gulrot. Sett til side for sylting. Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], kyllingstrimler, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland kyllingen godt. Bland soyasaus, sukker* [2 ts | 4 ts], en stor skvett limesaft og resterende hvitløk i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør til en skål med lokk for å holde varmen. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Når oljen er varm, stek kylling i 4-5 min. Fjern stekepannen fra varmen og tilsett marinade. Bland godt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk peanøtter. Grovhakk mynte og koriander. Skjær chili i tynne skiver. Hell vannet av syltet gulrot.
Fordel hvitløksris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med mynte, koriander og chili. Server resterende limebåter på siden.