topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirert kylling

Vietnamesisk-inspirert kylling

med hvitløksris og syltet gulrot

I dag skal vi lage mat inspirert av det vietnamesiske kjøkken. Vi panerer kyllingen, blander den i en lekker marinade av soyasaus, sukker og hvitløk, før vi steker den til perfeksjon. Vi serverer vår vietnamesisk-inspirerte kylling med kremet hvitløksris, sprøstekt pak choi og hjemmesyltede gulrøtter.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

25 ml

Hvitvinseddik

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Strimlet kyllingbryst

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

1 stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2597 kj
Fett9.8 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater84.9 g
Sukker14.9 g
Protein46.8 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 

Forbered råvarer
2

Skjær gulrot (uskrellet) til tynne strimler. Skjær pak choi i 3 cm store biter. Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [½ ts | 1 ts] og en klype salt* i en liten skål. Tilsett gulrot og bland godt. Sett til side. 

Forbered kylling
3

Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], kyllingstrimler, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland godt til kyllingen er dekket. Bland soyasaus, sukker* [2 ts | 4 ts] og resterende hvitløk i en liten skål, til marinade.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør til en skål med lokk for å holde varmen. Varm opp stekepannen til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje* hvis nødvendig. Stek kylling i 4-5 min. Ta stekepannen av varmen og tilsett marinade. Bland godt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered chili og peanøtter
5

Grovhakk peanøtter. Skjær chili i tynne skiver. Hell væsken av skålen med gulrot. 

Server
6

Fordel hvitløksris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med chili.