I dag skal vi lage mat inspirert av det vietnamesiske kjøkken. Vi panerer kyllingen, blander den i en lekker marinade av soyasaus, sukker og hvitløk, før vi steker den til perfeksjon. Vi serverer vår vietnamesisk-inspirerte kylling med kremet hvitløksris, sprøstekt pak choi og hjemmesyltede gulrøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
25 ml
Hvitvinseddik
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Strimlet kyllingbryst
20 g
Peanøtter
(Inneholder Peanøtter)
1 stk
Rød chili
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær gulrot (uskrellet) til tynne strimler. Skjær pak choi i 3 cm store biter. Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [½ ts | 1 ts] og en klype salt* i en liten skål. Tilsett gulrot og bland godt. Sett til side.
Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], kyllingstrimler, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland godt til kyllingen er dekket. Bland soyasaus, sukker* [2 ts | 4 ts] og resterende hvitløk i en liten skål, til marinade.
Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør til en skål med lokk for å holde varmen. Varm opp stekepannen til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje* hvis nødvendig. Stek kylling i 4-5 min. Ta stekepannen av varmen og tilsett marinade. Bland godt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk peanøtter. Skjær chili i tynne skiver. Hell væsken av skålen med gulrot.
Fordel hvitløksris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med chili.