Hun har gjort det igjen! Kokken vår, Sophie, presenterer en herlig oppskrift. Denne vietnamesisk-inspirerte kyllingretten kombinerer smaker som søtt, surt, salt, umami og bittert på en genial måte. Chilien sørger for det lille ekstra, og peanøttene er det perfekte innslaget. Vi lager også aromatisk hvitløksris og syltet gulrot. Og alt dette på bare en halvtime!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Pak choi
300 g
Strimlet kyllingbryst
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær gulrot (uskrellet) til tynne strimler. Skjær pak choi i 3 cm store biter. Skjær lime i båter.
Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss] og en klype sukker*og salt* i en liten skål. Tilsett gulrot og bland godt. Sett til side. Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], kyllingstrimler, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland godt til kyllingen er dekket. Bland soyasaus, sukker* [2 ts | 4 ts] og resterende hvitløk i en liten skål, til marinade.
Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør til en skål med lokk for å holde varmen. Varm opp stekepannen til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje* hvis nødvendig. Stek kylling i 4-5 min. Ta stekepannen av varmen og tilsett marinade. Bland godt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk peanøtter. Grovhakk mynte og koriander. Skjær chili i tynne skiver. Hell væsken av skålen med gulrot.
Anrett hvitløksris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med mynte, koriander og chili. Server resterende limebåter på siden.