topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med langkornet ris og myntesalat

I dag lager vi en smakfull og enkel kyllingbowl med mange vidunderlige farger og ingredienser. Luftige ris og gulrot- og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lekre kyllingen marinert i hvitløk og ingefær. Vi topper alt med asiatisk majones og peanøtter.

Tags:
Rask
Sterk
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

150 g

Langkornet hvit ris

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier910 kcal
Energi (kj)3806 kj
Fett42.7 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater87.9 g
Sukker21.3 g
Protein39.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].
 
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 14 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk.
 
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland marinade
2

Press eller finhakk hvitløk. 

Riv ingefær(uskrelt) fint.
 
Skjær lime i båter.
 
Bland hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], søt chilisaus, en skvett limesaft, soyasaus og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Bland myntesalat
3

Riv gulrot (uskrelt). 
 
Skyll salatblanding. 
 
Plukk og grovhakk mynteblader.
 
Bland mynte, salatblanding og halvparten av gulroten i en skål. Tilsett en skvett limesaft og smak til med salt.
 
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
 
Krydre kylling med en klype salt, og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Snu jevnlig.  
 
Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, til velduftende.
 
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk peanøtter
5

Imens kyllingen steker, grovhakk peanøtter.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.
 
Topp med myntesalat og kylling.
 
Drypp over en klatt asiatisk majones og pynt med peanøtter.