Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Saha-Ras
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
4 g
Kyllingbuljong
12.5 g
Honning
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt (steg 2)
4 dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm tykke terninger. Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med honning [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen og stek i ovnen i 20 min eller inntil møre og lett karamelliserte.
Press eller finhakk hvitløk. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Bland en skvett sitronsaft, salt* [1/2 tsk I 1 tsk], Saha-Ras, en klype pepper*, halvparten av yoghurt og halvparten av hvitløk i en stor bolle. Vend kylling i bollen så den er dekket av marinade og sett til side.
Kok opp vann* [4 dl I 8 dl] og kyllingbuljong i en kjele. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La simre i 12-15 min eller inntil myke men fremdeles med litt tyggemotstand.
Når perlecouscous har 10 min igjen av koketiden, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett marinert kylling og stek i 4-5 min, vend underveis, inntil gjennomstekt og brunet. TIPS: Senk varmen hvis kyllingen brunes for fort. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk persille. Bland resterende yoghurt og hvitløk i en liten skål, smak til med salt* og pepper*. Bland persille (spar litt til pynt) og sitronskall i kjelen med ferdigkokt perlecouscous. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling i dype tallerkener. Drypp over med resterende hvitløksyoghurt og pynt med resterende persille. Serveres med sitronbåter ved siden av.