Saftige kyllingstrimler marinert i sitron, hvitløk, Saha-ras og yoghurt, som blir stekt til perfeksjon. Mens kyllingen marineres lager du en fantastisk salat med perlecouscous og persille. Serveres med hvitløksyoghurt og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
4 g
Kyllingbuljong
12.5 g
Honning
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt (steg 2)
4 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Smør (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm biter.
Del cherrytomater i to.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over honning [1/2 pakke, 2P] og en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 20 min, eller til møre og lett karamelliserte.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Bland kylling, Mamas Favoritt, hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss], yoghurt [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål. Bland til kyllingen er dekket av marinade.
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Tilsett perlecouscous og kyllingbuljong og senk til middels varme. La putre i 12-15 min, eller til myke, men med litt tyggemotstand. Hell av resterende vann hvis nødvendig.
Når perlecouscous har 10 min igjen av koketiden, smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling med marinade i 4-5 min, vend underveis. Krydre med en klype salt og pepper.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk persille.
Bland ferdig perlecouscous med resterende yoghurt og persille (spar litt til pynt). Smak til med salt og pepper.
Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling på tallerkener.
Pynt med resterende persille.
Server sitronbåter ved siden av og press en skvett sitronsaft over.