Får vi friste med saftige kyllingstrimler marinert i vår egen krydderblanding, Mamas favoritt, og yoghurt, som blir stekt til perfeksjon? Mens kyllingen marineres, koker vi perlecouscous og blander den med persilleyoghurt for å få et fyldig og kremet tilbehør. Server herligheten med ovnsbakte grønnsaker vendt i honning, og la festen begynne!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
150 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
4 g
Kyllingbuljong
12.5 g
Honning
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt (steg 2)
4 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Smør (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.
Del cherrytomat i to.
Skjær rødløk i 2 cm brede båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, honning [1/2 pakke, 2P], en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til de begynner å karamelliseres.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Bland kylling, Mamas Favoritt, hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss], yoghurt [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side for å marinere.
Kok opp en mellomstor kjele med vann [4 dl | 8 dl], kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme når det gjenstår 10 min av perlecouscousens koketid.
Stek kylling og marinade i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Snu innimellom.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk persille.
Bland resterende yoghurt [150g | 300g] og persille i en liten skål.
Bland persilleyoghurt i ferdig couscous. Smak til med salt og pepper.
Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling på tallerkener.
Server med sitronbåter og press eventuelt over sitronsaft.