Er det helg allerede? I dag byr vi på en fantastisk oppskrift som du tilbereder på under en time. En perfekt stekt biff med sprø pommes frites krydret med rosmarin. Tilbehøret i dag er også hvitløksstekt brokkolini, gulrot, rødløk og en kremet peppersaus med fløte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
2 g
Grovmalt pepper
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
150 g
Brokkolini
300 g
Storfe mørbrad
½ stk
Rosmarin
1 stk
Gulrot
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft).
Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med salt.
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Plukk og finhakk rosmarinblader.
Bland poteter, rosmarin, en skvett olivenolje, salt og en klype pepper, og overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
Skjær gulrot (uskrelt) i 5 cm lange staver.
Skjær rødløk i 1 cm båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini, gulrot og løk under omrøring i 5-6 min, til myke.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere i 1 min. Krydre med salt og en klype pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.
Varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i imens det hviler.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.
Når potetene har 5 min igjen, varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på middels lav varme (ikke vask pannen).
Stek grovmalt pepper i 20-30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp rester fra pannen.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong og en klype salt, og kok 1-2 min, til tyknet. Rør inn kraft fra kjøttet i foilen.
TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Skjær biff i skiver.
Anrett biff, rosmarinpoteter og grønnsaker på tallerkener. Hell peppersaus over biffen.