Storfe mørbrad og kremet peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Storfe mørbrad og kremet peppersaus

Storfe mørbrad og kremet peppersaus

med rosmarinfries og stekte grønnsaker

Er det helg allerede? I dag byr vi på en fantastisk oppskrift som du tilbereder på under en time. En perfekt stekt biff med sprø pommes frites krydret med rosmarin. Tilbehøret i dag er også hvitløksstekt brokkolini, gulrot, rødløk og en kremet peppersaus med fløte.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

2 g

Grovmalt pepper

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

150 g

Brokkolini

300 g

Storfe mørbrad

½ stk

Rosmarin

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2592 kj
Fett22.5 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater60.6 g
Sukker13.1 g
Protein44.5 g
Natrium392.8 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft).

Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med salt.

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Plukk og finhakk rosmarinblader.

Bland poteter, rosmarin, en skvett olivenolje, salt og en klype pepper, og overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrelt) i 5 cm lange staver.

Skjær rødløk i 1 cm båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkolini, gulrot og løk under omrøring i 5-6 min, til myke.

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere i 1 min. Krydre med salt og en klype pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.

Stek biff
4

Varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i imens det hviler.

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.

Lag saus
5

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på middels lav varme (ikke vask pannen).

Stek grovmalt pepper i 20-30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp rester fra pannen.

Tilsett matfløte, kyllingbuljong og en klype salt, og kok 1-2 min, til tyknet. Rør inn kraft fra kjøttet i foilen.

TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

Server
6

Skjær biff i skiver.

Anrett biff, rosmarinpoteter og grønnsaker på tallerkener. Hell peppersaus over biffen.