Ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av svin

Ytrefilet av svin

med ovnsbakte grønnsaker og limeaioli

Deilig helgemiddag eller kos i hverdagen? Det velger du selv! I dag byr vi på en lekker kombinasjon av gode råvarer. Ytrefilet av sin som blir stekt til perfeksjon med ovnsbakte søtpoteter, rødbeter og paprika til, som er krydret med vår søramerikanske krydderblanding, Panamat. Serveres med en kremet limeaioli og toppes med vårløk!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

4 g

Panamat

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Lime

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Vårløk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier578 kcal
Energi (kj)2418 kj
Fett16.5 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater56.3 g
Sukker21 g
Protein44.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet), rødbeter (uskrellet) og paprika i 2 cm terninger. Skjær rødløk i 3 cm båter. Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass.

Forbered råvarer
2

Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Bland limeaioli
3

Bland aioli, en klype limeskall, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Skjær svinekjøtt
4

Skjær svinekjøtt i tynne strimler på et eget skjærebrett. Krydre svinekjøtt med en klype salt*.

Stek svinekjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min under omrøring.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener. Topp med vårløk. Server limeaioli og resterende limebåter på siden.