Deilig helgemiddag eller kos i hverdagen? Det velger du selv! I dag byr vi på en lekker kombinasjon av gode råvarer. Ytrefilet av sin som blir stekt til perfeksjon med ovnsbakte søtpoteter, rødbeter og paprika til, som er krydret med vår søramerikanske krydderblanding, Panamat. Serveres med en kremet limeaioli og toppes med vårløk!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
4 g
Panamat
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Lime
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Vårløk
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet), rødbeter (uskrellet) og paprika i 2 cm terninger. Skjær rødløk i 3 cm båter. Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass.
Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Bland aioli, en klype limeskall, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Skjær svinekjøtt i tynne strimler på et eget skjærebrett. Krydre svinekjøtt med en klype salt*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min under omrøring.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener. Topp med vårløk. Server limeaioli og resterende limebåter på siden.