Server familien stekt svinekjøtt med en kremet saus av løk, hvitløk, sopp, rosmarin, fløte og buljong. Et spennende tilbehør er potetmos med en gyllen farge av gulrøtter. Vi serverer dagens høydepunkt med en grønn agurksalat med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Agurk
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rosmarin
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
2 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell potet og skjær i 2 cm tykke biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm tykke biter.
Kok poteter og gulrot i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles en kniv. Hell av vannet og tilsett melk [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper. Tilsett evt. en klatt smør. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side under lokk.
TIPS: For en mer rustikk potetmos, kan du la potetene være uskrellet.
Grovhakk sopp.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Plukk rosmarinblader [1/2 stilk, 2P] og finhakk.
Skjær svinekjøtt i 1 cm strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Tilsett svinekjøtt, krydre med salt og pepper og stek i 1-2 min, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.
Hvis nødvendig, tilsett en skvett olivenolje i stekepannen.
Stek hvitløk og løk på middels høy varme i 1-2 min. Tilsett sopp og rosmarin og stek i 4-5 min.
Senk til middels varme, og tilsett brun saus og en skvett vann [1 ss | 2 ss]. La putre i 2-3 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Tilsett svinekjøtt og bland godt. La alt bli gjennomvarmet i stekepannen, ca. 30 sek.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Grovhakk agurk.
Finhakk persille.
Bland agurk og persille i en skål. Krydre med en klype pepper.
Anrett potetmos, svinekjøtt med løk og sopp i saus på tallerkener.
Server agurksalsa på siden.