I dag kan vi friste med en ordentlig luksusrett, nemlig ytrefilet av svin i kremet bernaisesaus. Kjøttet serveres med krydrede, ovnsbakte poteter toppet med ost, og grønne bønner, sjalottløk og bacon toppet med hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
300 g
Svin ytrefilet
2 stk
Sjalottløk
70 g
Bacon, terninger
150 g
Grønne bønner
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
80 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store terninger, og plasser på stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med Mamas Favoritt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland.
Bak i ovnen i 25-35 min, til myke.
Dryss over revet ost når potetene har 5 min igjen.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne, halve skiver.
Skjær ender av grønne bønner.
Grovhakk hasselnøtter.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Hell over i en skål.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og bacon [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, eller til sjalottløk mykner. Tilsett grønne bønner og stek videre i 3-4 min, til bacon blir sprøtt. Krydre med en klype pepper.
Sett til side og hold varm.
TIPS: Tilsett en skvett vann, så blir det fortere ferdig.
Skjær ytrefilet i skiver (1 pr. person) på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek ytrefilet med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 1-2 min per side, til brunet og gjennomstekt. Legg på en tallerken og dekk med folie.
VIKTIG: Ytrefileten er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Varm opp samme stekepanne på middels varme.
Tilsett bernaisesaus og vann [1 ss | 2 ss] og la putre i 1-2 min, til sausen tykner.
Anrett svinekjøtt, poteter og grønne bønner på tallerkener.
Topp kjøtt med bernaisesaus, og grønne bønner med hasselnøtter.