Ytrefilet av svin og bearnaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av svin og bearnaisesaus

Ytrefilet av svin og bearnaisesaus

med poteter og hasselnøttoppede bønner

I dag kan vi friste med en ordentlig luksusrett, nemlig ytrefilet av svin i kremet bernaisesaus. Kjøttet serveres med krydrede, ovnsbakte poteter toppet med ost, og grønne bønner, sjalottløk og bacon toppet med hasselnøtter.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Egg
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

300 g

Svin ytrefilet

2 stk

Sjalottløk

70 g

Bacon, terninger

150 g

Grønne bønner

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

80 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier883 kcal
Energi (kj)3693 kj
Fett54.1 g
Mettet fett17.7 g
Karbohydrater53.9 g
Sukker7 g
Protein53.7 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store terninger, og plasser på stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med Mamas Favoritt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland.

Bak i ovnen i 25-35 min, til myke.

Dryss over revet ost når potetene har 5 min igjen.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne, halve skiver.

Skjær ender av grønne bønner.

Grovhakk hasselnøtter.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Hell over i en skål.

Stek sjalottløk og bacon
3

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og bacon [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, eller til sjalottløk mykner. Tilsett grønne bønner og stek videre i 3-4 min, til bacon blir sprøtt. Krydre med en klype pepper.

Sett til side og hold varm.

TIPS: Tilsett en skvett vann, så blir det fortere ferdig.

Stek ytrefilet
4

Skjær ytrefilet i skiver (1 pr. person) på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek ytrefilet med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 1-2 min per side, til brunet og gjennomstekt. Legg på en tallerken og dekk med folie.

VIKTIG: Ytrefileten er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Varm bernaisesaus
5

Varm opp samme stekepanne på middels varme.

Tilsett bernaisesaus og vann [1 ss | 2 ss] og la putre i 1-2 min, til sausen tykner.

Server
6

Anrett svinekjøtt, poteter og grønne bønner på tallerkener.

Topp kjøtt med bernaisesaus, og grønne bønner med hasselnøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image