Denne fiskeretten er perfekt når du er på jakt etter et lett og mettende måltid basert på havets beste fristelser. Mens den za'atar-panerte seien stekes, lager vi hjemmelagde regnbuefries og blander sammen en herlig yoghurtdipp med fersk persille og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
½ stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
30 g
Spinat
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Gressløk
4 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til saus
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
½ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skjær gulrot og rødbete i 1 cm tynne staver.
Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille.
Bland hvitløk, persille, aioli, yoghurt, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Finhakk gressløk.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko, gressløk og Za'atar i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
I mellomtiden, skyll spinat.
La ferdigstekte regnbuefries kjølne i 1 min, og vend dem deretter med spinat på stekebrettet.
Anrett fisk, regnbuefries med spinat og saus på tallerkener.