Za'atar-panert sei og regnbuefries
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-panert sei og regnbuefries

Za'atar-panert sei og regnbuefries

med spinat og persille- og hvitløkssaus

Denne fiskeretten er perfekt når du er på jakt etter et lett og mettende måltid basert på havets beste fristelser. Mens den za'atar-panerte seien stekes, lager vi hjemmelagde regnbuefries og blander sammen en herlig yoghurtdipp med fersk persille og hvitløk.

Tags:
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Melk
Sennep
Egg
Fisk
Gluten
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

½ stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

30 g

Spinat

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Gressløk

4 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

½ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier575 kcal
Energi (kj)2405 kj
Fett18.6 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater65.5 g
Sukker19.4 g
Protein35.5 g
Natrium45.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Skjær gulrot og rødbete i 1 cm tynne staver.

Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag saus
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille.

Bland hvitløk, persille, aioli, yoghurt, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Paner fisk
3

Finhakk gressløk.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko, gressløk og Za'atar i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Tilsett spinat
5

I mellomtiden, skyll spinat.

La ferdigstekte regnbuefries kjølne i 1 min, og vend dem deretter med spinat på stekebrettet.

Server
6

Anrett fisk, regnbuefries med spinat og saus på tallerkener.