Ovnsbakt butternutgresskar- og baconrisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt butternutgresskar- og baconrisotto

Ovnsbakt butternutgresskar- og baconrisotto

med salvie og sitron

Skjem bort middagsgjestene med en kremet risotto til middag! Risottoen smaksettes med sødmen fra ovnsbakt butternutgresskar og salt bacon. Den italienske klassikeren serveres med ristede gresskarkjerner og ruccolasalat.

Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Sjalottløk

150 g

Risottoris

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

1 pose

Salvie

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Butternutgresskar

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

40 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til risotto

6 dl

Vann til risotto

½ ts

Salt til risotto

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3221 kj
Fett33.8 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker3 g
Protein25 g
Natrium392.6 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak gresskar
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell og halver butternutgresskar. Fjern frø og skjær i 1 cm store biter.

Fordel gresskar på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk salvie og sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Stek bacon
3

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon og sjalottløk i 4-5 min, eller til sjalottløk er myk.

Tilsett salvie og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Lag risotto
4

Tilsett hvitløk og ris i stekepannen og stek i 1-2 min, eller til risen er gjennomsiktig.

Tilsett vann og kyllingbuljong, og kok opp. Senk til middels varme og la småkoke i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.

Når det gjenstår 3 min av gresskarets steketid, tilsett gresskarkjerner på stekebrettet og stek i resterende tid.

Skyll ruccola.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.

Smaksett risotto
5

Ta pannen med ferdig risotto av varmen, og vend inn ovnsbakt gresskar og finrevet ost.

Krydre med salt og en stor klype pepper.

Bland ruccola, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett risotto i skåler og topp med ruccolasalat.

Garner med gresskarkjerner og server med sitronbåter.