Appelsin- og sesamstekt kylling med spinat- og hvitløksris og stekte grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
250 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Appelsin
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Smør (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Smelt smør* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og legg spinat over risen. La hvile under lokk til servering.
Skjær brokkoli i små buketter og stilken i biter på 1 cm (skrell stilken om nødvendig). Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek brokkoli og gulrot under omrøring i 4-5 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en tallerkene og sett til side. Bland hvetemel* [3 ss | 6 ss] med en stor klype salt* og pepper* i en dyp tallerken. Dypp kyllingstrimleri melblandingen. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke raskere.
Vask stekepannen og varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Press appelsinsaft i en skål. Rør inn søt chilisaus, soyasaus, vann* [1 ss | 2 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og halvparten av sesamfrøene. Når kyllingen er gjennomstekt, senk til middels varme og tilsett saus og grønnsaker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til tyknet. Smak til med en klype salt* og pepper*.
Anrett ris på tallerkener. Fordel kylling og grønnsaker ved siden av risen. Pynt med resterende sesamfrø.