Kylling og ris kan lages på mange måter. I dag lager vi en versjon med stekt kylling, gulrot og brokkoli, og glaserer dem med en herlig saus av søt chili, soyasaus, sesamfrø og appelsin. Vi serverer kylling og grønnsaker emd en kremet spinat- og hvitløksris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
250 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Appelsin
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Smør (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Smelt smør [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og legg spinat over risen. La hvile under lokk til servering.
Skjær brokkoli i små buketter og stilken i biter på 1 cm (skrell stilken om nødvendig). Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek brokkoli og gulrot under omrøring i 4-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken og sett til side. Bland hvetemel [3 ss | 6 ss] med en stor klype salt og pepper i en dyp tallerken. Dypp kyllingstrimler i melblandingen. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke raskere.
Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Press appelsinsaft i en skål. Rør inn søt chilisaus, soyasaus, vann [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og halvparten av sesamfrøene. Når kyllingen er gjennomstekt, senk til middels varme og tilsett saus og grønnsaker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett ris på tallerkener. Fordel kylling og grønnsaker ved siden av risen. Pynt med resterende sesamfrø.