Avokado- og ovnsbakt paprikasalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avokado- og ovnsbakt paprikasalat

Avokado- og ovnsbakt paprikasalat

med gresk salatost og basilikumpesto

Denne retten er både rik på smak og på farger! Vi ovnsbaker potet og paprika, og vender de sammen med fersk spinat og cherrytomater i en balsamicodressing. Deretter topper vi salaten med skivet avokado, smuldret gresk salatost, gresskarkjerner og en hjemmelaget pesto på basilikum. Da var det på tide å sette seg ved middagsbordet!

Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

4 g

Middelhavsdrøm

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avokado

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

30 g

Spinat

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Sukker til dressing

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

2 ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier778 kcal
Energi (kj)3254 kj
Fett48.6 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater58.5 g
Sukker14.4 g
Protein21.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered grønnsaker
2

I mellotmiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Halver cherrytomat.

Skyll spinat.

Finhakk basilikum.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Ovnsbak paprika
3

Tilsett paprika på stekebrettet når det gjenstår 10-12 min av potetens steketid.

Bland godt og bak i ovnen i resterende 10 min.

Bland dressing
4

Bland balsamico, sukker, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Bland basilikum, hvitløk, finrevet ost, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Bland salat
5

Ta ferdigstekte grønnsaker ut av ovnen og la hvile i 2-3 min.

Bland grønnsaker, cherrytomat og spinat i skålen med balsamicodressing.

Server
6

Anrett salat i skåler. Smuldre over salatost og dryss over gresskarkjerner.

Topp med avokado og basilikumpesto.