Denne retten er både rik på smak og på farger! Vi ovnsbaker potet og paprika, og vender de sammen med fersk spinat og cherrytomater i en balsamicodressing. Deretter topper vi salaten med skivet avokado, smuldret gresk salatost, gresskarkjerner og en hjemmelaget pesto på basilikum. Da var det på tide å sette seg ved middagsbordet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Paprika
1 stk
Avokado
125 g
Cherrytomater
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12.5 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Basilikum
½ stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 4)
3 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Middelhavsdrøm, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellotmiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Halver cherrytomat.
Skyll spinat.
Finhakk basilikum.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Tilsett paprika på stekebrettet når det gjenstår 10-12 min av potetens steketid.
Bland godt og bak i ovnen i resterende 10 min.
Bland balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Bland basilikum, hvitløk, finrevet ost, olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Ta ferdigstekte grønnsaker ut av ovnen og la hvile i 2-3 min.
Bland grønnsaker, cherrytomat og spinat i skålen med balsamicodressing.
Anrett salat i skåler. Smuldre over salatost [1/2 pakke, 2P] og dryss over gresskarkjerner.
Topp med avokado og basilikumpesto.