Når vi sier at dagens middag kommer fra det amerikanske kjøkkenet, vet vi at det er kos, smaker og mette mager i vente! Bonus er det også at retten er sunn og proteinrik. Vi ovnsbaker kylling og cajunkrydret paprika, gulrot og løk. Kyllingen serveres revet med BBQ-saus og en skvett limesaft. Vi lager også bulgur med spinat og olivenolje, og vi topper med en frisk rømmedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
30 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Paprika
2 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Lime
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
3 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Legg kylling på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær gulrot (uskrelt) diagonalt i 1 cm skiver.
Skjær løk i 2 cm båter.
Overfør til den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje. Krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.
Bak i 15-25 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Kok opp vann [3 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels og la putre i 9-10 min, eller til 'al dente'.
TIPS: Al dente betyr at bulguren er myk, men med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland yoghurt, limesaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skyll spinat.
Når bulgur er ferdig, bland inn spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bruk to gafler og riv kylling i strimler.
Bland kylling sammen med BBQ-saus [1/2 pose, 2P] og en skvett limesaft.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med kylling og grønnsaker og en klatt limedressing.