topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ kylling-bowl

BBQ kylling-bowl

med cajungrønnsaker og limedressing

Når vi sier at dagens middag kommer fra det amerikanske kjøkkenet, vet vi at det er kos, smaker og mette mager i vente! Bonus er det også at retten er sunn og proteinrik. Vi ovnsbaker kylling og cajunkrydret paprika, gulrot og løk. Kyllingen serveres revet med BBQ-saus og en skvett limesaft. Vi lager også bulgur med spinat og olivenolje, og vi topper med en frisk rømmedressing.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

30 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Paprika

2 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Lime

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier595 kcal
Energi (kj)2489 kj
Fett21.4 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater48.1 g
Sukker18.4 g
Protein43 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kylling og grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Legg kylling på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt.

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær gulrot (uskrelt) diagonalt i 1 cm skiver.

Skjær løk i 2 cm båter.

Overfør til den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje. Krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.

Bak i 15-25 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.  

Kok bulgur
2

Kok opp vann [3 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels og la putre i 9-10 min, eller til 'al dente'. 

TIPS: Al dente betyr at bulguren er myk, men med litt tyggemotstand.

Lag limedressing
3

I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland yoghurt, limesaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland spinat og bulgur
4

Skyll spinat. 

Når bulgur er ferdig, bland inn spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bland kylling og saus
5

Bruk to gafler og riv kylling i strimler. 

Bland kylling sammen med BBQ-saus [1/2 pose, 2P] og en skvett limesaft.

Servér
6

Anrett bulgur i dype tallerkener. 

Topp med kylling og grønnsaker og en klatt limedressing.