BBQ-kyllingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kyllingbowl

BBQ-kyllingbowl

med cajungrønnsaker og limedressing

Når vi sier at dagens middag kommer fra det amerikanske kjøkkenet, vet vi at det er kos, smaker og mette mager i vente! Bonus er det også at retten er sunn og proteinrik. Vi ovnsbaker kylling og cajunkrydret paprika, gulrot og løk. Kyllingen serveres revet med BBQ-saus og en skvett limesaft. Vi lager også bulgur med spinat og olivenolje, og vi topper med en frisk limedressing.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Sulfitter
Sennep
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Lime

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

30 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

30 g

Spinat

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

2 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til grønnsaker

2.5 dl

Vann til bulgur

½ ts

Salt til bulgur

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier608 kcal
Energi (kj)2545 kj
Fett22.4 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater51.5 g
Sukker18.6 g
Protein42.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Stek kylling og grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Legg kylling på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt.

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær gulrot (uskrelt) diagonalt i 1 cm skiver.

Skjær løk i 2 cm båter.

Overfør til den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje. Krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper.

Bak i 15-25 min, til møre.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden. 

Kok bulgur
2

Kok opp vann i en mellomstor kjele. 

Tilsett bulgur og salt. Senk varmen til middels lav varme og la putre i 9-10 min, eller til mør.

Lag limedressing
3

I mellomtiden, skjær lime i båter. 

Bland rømme, limesaft, salt og en klype pepper i en liten skål.

Bland spinat og bulgur
4

Skyll spinat. 

Når bulgur er ferdig, bland inn spinat, olivenolje og salt.

Bland kylling og saus
5

Bruk to gafler og riv kylling i strimler. 

Bland kylling sammen med BBQ-saus og en skvett limesaft.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener. 

Topp med kylling, grønnsaker og en klatt limedressing.