Når vi sier at dagens middag kommer fra det amerikanske kjøkkenet, vet vi at det er kos, smaker og mette mager i vente! Bonus er det også at retten er sunn og proteinrik. Vi ovnsbaker kylling og cajunkrydret paprika, gulrot og løk. Kyllingen serveres revet med BBQ-saus og en skvett limesaft. Vi lager også bulgur med spinat og olivenolje, og vi topper med en frisk limedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Lime
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
30 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
30 g
Spinat
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
2 stk
Rødløk
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til grønnsaker
2.5 dl
Vann til bulgur
½ ts
Salt til bulgur
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Legg kylling på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær gulrot (uskrelt) diagonalt i 1 cm skiver.
Skjær løk i 2 cm båter.
Overfør til den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje. Krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper.
Bak i 15-25 min, til møre.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Kok opp vann i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur og salt. Senk varmen til middels lav varme og la putre i 9-10 min, eller til mør.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Bland rømme, limesaft, salt og en klype pepper i en liten skål.
Skyll spinat.
Når bulgur er ferdig, bland inn spinat, olivenolje og salt.
Bruk to gafler og riv kylling i strimler.
Bland kylling sammen med BBQ-saus og en skvett limesaft.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med kylling, grønnsaker og en klatt limedressing.