I dag skal vi gjøre en ny vri på en klassiker. Vi skal krydre opp det tradisjonelle, pannestekte svinekjøttet med vårt egne krydder, og vi skal fargelegge med friske, fargerike grønnsaker. Gulrot, poteter og rødløk bakes i ovnen, vi skal riste mais og blandet det med frisk spinat. Vi topper alt med en klatt av vår smakfulle srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 boks
Mais
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
300 g
Kyllingbryst
½ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødløk i 2 cm biter.
Skjær gulrot i 2 cm biter.
Skjær potet (uskrellet) i 2 cm biter.
Skjær svinekjøtt i 2 like store stykker per person, på et eget skjærebrett.
Fordel grønnsakene på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min, eller til gyllen.
Når grønnsakene har 15 min igjen, krydre kyllingbryst med Ay Cajun-ba.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Hell væsken av mais.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, legg mais på stekebrettet og stek ut tiden.
Skjær kylling i skiver.
Bland spinat med de ferdigstekte grønnsakene på stekebrettet.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og kylling på tallerkener.
Topp med en klatt srirachamajones.