Prosciuttosvøpt kyllingburger og pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Prosciuttosvøpt kyllingburger og pesto

med ostegratinert hasselbackpotet og rømme

Prøv en ny tolkning av den klassiske burgeren med vår Prosciuttosvøpt kyllingburger med pestodressing. Burgeren serveres i lune briochebrød med tomatskiver, og ostegratinerte hasselbackpoteter, en rask gulrotsalat og rømme som tilbehør.

Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Sulfitter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

30 g

Grønn pesto

(Inneholder Melk, Sulfitter)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

1 stk

Gulrot, Julienne

½ stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

50 g

Prosciutto

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1007 kcal
Energi (kj)4213 kj
Fett46.7 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater83.7 g
Sukker15.2 g
Protein58.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Legg et par poteter mellom skaftet på to tresleiver på et skjærebrett. Skjær tynne snitt, men ikke helt igjennom. Repeter med resterende poteter.

Legg over på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, topp med finrevet ost og krydre med salt og en klype pepper.  

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

Legg kylling mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer eller kjevle til den har en jevn tykkelse på 2 cm.

Krydre med Mamas Favoritt, salt og en klype pepper.

Surr prosciutto rundt kylling i et tynt og jevnt lag.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Bland pesto og aioli i en liten skål.

Skjær tomat i tynne skiver.

Bland salat
5

Del briochebrød på midten og legg dem direkte på en rist i ovnen. VArm i 3-4 min, eller til gjennomvarmet.

I mellomtiden, bland ruccola, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

6

Smør brød med pestodressing og fyll med kylling og tomat.

Anrett potet i skåler, og server med rømme og salat ved siden av.