Denne kylling teriyaki-bowlen er full av lekre råvarer som gir en blanding av deilige smaker. I tillegg er den superrask å lage! Vi koker ris, pannesteker kyllingstrimler som vi vender i en klassisk teriyakisaus og blander sammen en frisk sesam- og agurksalat. Retten toppes med en klatt asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Lime
1 stk
Hvitløk
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Sukker til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til ris
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
I mellomtiden, varm opp olivenolje på middels høy varme i en stor stekepanne.
Krydre kyllingstrimler med en klype salt. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
Rør inn teriyakisaus.
Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skjær lime i to.
Del agurk i to og skjær i halvmåner.
Bland sesamfrø, spinat, agurk, olivenolje, sukker, salt og en stor skvett limesaft i en stor skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Rett før servering, rør hvitløk og smør sammen med risen.
Anrett ris i skåler.
Topp med kylling.
Legg agurksalat på siden.
Topp med en klatt asiatisk majones.