topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk kjøttdeiglasagne

Klassisk kjøttdeiglasagne

med mornaysaus og spinatsalat

En klassisk lasagne er en innertier hos familien! Vår variant består av en tomatbasert kjøttdeigsaus og mornaysaus, toppet med gyllen og boblende finrevet ost. Samtidig slenger vi sammen en rask spinatsalat for å friske opp retten.

Allergener:
Selleri
Sennep
Melk
Hvete
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid45 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

½ pakke

Hakkede tomater

2 stk

Hvitløk

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

1 pakke

Lasagneplater

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

30 g

Spinat

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Vann til saus

1 ss

Ketchup til saus

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Melk til bechamel

½ ts

Salt til bechamel

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier833 kcal
Energi (kj)3485 kj
Fett46.8 g
Mettet fett15.7 g
Karbohydrater62.4 g
Sukker13.3 g
Protein38.2 g
Natrium1840.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Finhakk løk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, løk, gulrot og salt i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag tomatsaus
3

Tilsett Hello Sunrise, hakkede tomater, vann, ketchup, salt og en stor klype pepper i stekepannen.

La småkoke i 1 min og sett til side.

Bland mornaysaus
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Pisk hvitløk, melk, mornaysaus, salt og en stor klype pepper sammen i en mellomstor skål.

Ovnsbak lasagne
5

Hell halvparten av kjøttdeigsausen i en ildfast form. Topp med et lag lasagneplater og hell over halvparten av mornaysausen. Gjenta med et nytt lag kjøttdeigsaus, lasagneplater og mornaysaus. Topp med finrevet ost.

Dekk til med folie og stek i ovnen i 20-30 min. Ta av folien de siste 10 minuttene, så osten blir gyllen.

I mellomtiden, skyll spinat.

Bland spinat, solsikkekjerner, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Server
6

La lasagnen svalne noe før servering.

Anrett lasagne og salat på tallerkener.