Mary Poppins ovnsbakte kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mary Poppins ovnsbakte kylling

med grønnsakskarusell og gressløkdressing

Når Mary Poppins lager mat, blir det garantert en fargerik og smakfull middag. La barna bli med på kjøkkenet og lag hennes deilige stekte kylling, som serveres med ovnsstekte rotfrukter og friske grønnsaker toppet med gressløkdressing i en vakker karusell på tallerkenen.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

1 stk

Gulrot

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Rosmarin

2 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier517 kcal
Energi (kj)2163 kj
Fett23 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater36.8 g
Sukker8.1 g
Protein40.2 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 2 cm store biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Bland gressløk, rømme og en klype salt og pepper i en liten skål.

3

Skyll spinat.

Grovhakk tomat og agurk.

4

Plukk og grovhakk rosmarinblad.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med rosmarin, hvitløk, salt og en klype pepper. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Varm opp samme stekepanne på middels varme.

Tilsett smør, vann og en klype salt og pepper. La småkoke i 1 min, eller til sausen tykner noe.

Skjær ferdigstekt kylling i tynne skiver.

6

Anrett kylling i midten på tallerkener og fordel spinat, ovnsbakte rotfrukter, agurk og tomat i seksjoner rundt, som en fargerik karusell.

Øs saus over kylling.

Topp grønnsaker med gressløkdressing.