Frikadeller er en dansk klassiker som vanligvis lages med kjøttdeig. Vi serverer våre frikadeller med en herlig kremet potetsalat som raskt tilberedes med ferdigkokte poteter, bernaisesaus og estragon. Som tilbehør blander vi en frisk salat med spinat, cherrytomater og reddiker som toppes med gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Løk
1 stk
Småpoteter, ferdigkokte
160 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
1 pose
Estragon
½ stk
Sitron
60 g
Spinat
75 g
Reddiker
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 stk
Egg (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Riv løk [1/2 stk, 2P] grovt.
Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Form frikadeller (4 per person) med fuktige hender.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek frikadeller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.
Legg til side på en tallerken.
VIKTIG: Frikadellene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Halver potet.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland potet, bernaisesaus, salt [1/2 ts | 1 ts] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Skyll og grovhakk spinat.
Halver reddiker.
Finhakk estragon.
Bland cherrytomater, spinat, reddiker, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål
Anrett frikadeller, potetsalat og salat på tallerkener.
Topp potetsalat med estragon og en klype pepper.
Topp salat med gresskarkjerner.