I dag går den kulinariske reisen til Hellas, for vi skal lage gresk-inspirert taco med kjøttdeig og tzatziki! Vi steker kjøttdeig, som raskt får en herlig smak av middelhavet med krydderblandingen vår, Middelhavsdrøm. Vi bygger hver taco med kjøttdeig, kål, rødløk, tomat og en kjølende tzatziki!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
2 g
Middelhavsdrøm
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P].
Riv agurk grovt.
Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig med en klype salt i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Legg agurk i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye vann som mulig.
Bland sammen agurk, yoghurt, hvitløk, en klype salt og peper i en skål.
TIPS: Bruk mindre hvitløk hvis ikke alle liker det.
Hvis du bruker mikrobøgleovn, varm tortillabrød i 30 - 60 sekunder. Hvis du bruker ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min, til gjennomvarme.
Rør inn Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, og en skvett vann i stekepannen med brunet kjøttdeig. Stek i 1 min, og smak til med en stor klype salt og pepper.
Bygg hver taco med tortillabrød, strimlet salat, kjøttdeig, tomat og løk.
Drypp over noen klatter tzatziki.