I dag går den kulinariske reisen til Hellas, for vi skal lage gresk-inspirert taco med kjøttdeig og oliven! Vi steker kjøttdeig og kalamataoliven, som raskt får en herlig smak av middelhavet med krydderblandingen vår, Middelhavsdrøm. Vi bygger hver taco med kjøttdeig, kål, rødløk, tomat og en kjølende hvitløksyoghurt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
2 g
Middelhavsdrøm
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk tomat. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk oliven.
Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig og stek i 4-5 min, eller inntil brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Varm tortillas på et stekebrett med bakepapir i 4-5 min, eller inntil gjennomvarme.
Rør inn Middelhavsdrøm, oksebuljong, oliven og en skvett vann* i stekepannen med brunet kjøttdeig. Stek i 1 min, og smak til med en stor klype salt* og pepper* (tilsett mer ved behov).
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Stil alle ingredienser frem på bordet. Bygg tacos med tortillas, kålmix, kjøtt, tomat og løk. Drypp over med hvitløksyoghurt.