I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med gresk kylling og couscous. Vi blander ovnsbakt rødløk og squash med buljongkokt couscous og hakket persille. Vi topper med sprøstekt kylling, smuldret salatost, yoghurt og persilleblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
½ stk
Squash
1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
100 g
Fullkornscouscous
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Bladpersille
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær løk i båter. Skjær squash [½ stk, 2P] og paprika i 1/2 cm biter. Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 15-20 min.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Legg kylling på den andre siden av stekebrettet og stek i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong. Tilsett couscous og olivenolje* [1 ss | 2 ss] og rør godt. Legg på lokk og ta kjelen av varmen. La stå i 5 min, eller til vannet har absorbert. Rør opp med en gaffel.
Finhakk persille (spar litt til pynt).
Bland stekte grønnsaker og persille med couscous. Krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*.
Skjær kylling i skiver. Anrett grønnsakscouscous på tallerkener. Topp med kylling. Smuldre over gresk salatost [½ pakke, 2P]. Drypp yoghurt over og pynt med resterende persilleblader.