topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk kylling og couscous

Gresk kylling og couscous

med ovnsbakte grønnsaker og smuldret salatost

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med gresk kylling og couscous. Vi blander ovnsbakt rødløk og squash med buljongkokt couscous og hakket persille. Vi topper med sprøstekt kylling, smuldret salatost, yoghurt og persilleblader.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

½ stk

Squash

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

100 g

Fullkornscouscous

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Bladpersille

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier649 kcal
Energi (kj)2715 kj
Fett26.97 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater49.63 g
Sukker13.9 g
Protein48.37 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær løk i båter. Skjær squash [½ stk, 2P] og paprika i 1/2 cm biter. Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 15-20 min.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Legg kylling på den andre siden av stekebrettet og stek i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok couscous
3

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong. Tilsett couscous og olivenolje* [1 ss | 2 ss] og rør godt. Legg på lokk og ta kjelen av varmen. La stå i 5 min, eller til vannet har absorbert. Rør opp med en gaffel.

Forbered persille
4

Finhakk persille (spar litt til pynt).

Bland sammen
5

Bland stekte grønnsaker og persille med couscous. Krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*.

Server
6

Skjær kylling i skiver. Anrett grønnsakscouscous på tallerkener. Topp med kylling. Smuldre over gresk salatost [½ pakke, 2P]. Drypp yoghurt over og pynt med resterende persilleblader.