I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med gresk kylling og couscous. Vi blander ovnsbakt rødløk og squash med buljongkokt couscous og hakket persille. Vi topper med sprøstekt kylling, yoghurt og persilleblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Squash
1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
¼ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær løk i 1 cm båter.
Skjær squash og paprika i 1 cm biter.
Fordel grønnsaker på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bak i ovnen i 15-20 min, til mør.
Krydre kylling med en klype salt på hver side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling på den andre siden av stekebrettet, og stek i 10-11 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en kjele.
Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss] og rør. Sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
Når grønnsaker er ferdig i ovnen, bland dem med couscous. Tilsett persille og en klype pepper og bland godt.
Skjær kylling i skiver.
Anrett grønnsakscouscous på tallerkener. Legg kylling over.
Topp med en klatt hvitløksdressing.