topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk moussaka

Gresk moussaka

med krydret kjøttdeig og ovnsbakt aubergine

Gresk moussaka med krydret kjøttdeig og ovnsbakt aubergine.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ stk

Squash

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingbuljong

1 pakke

Hakkede tomater

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier583 kcal
Energi (kj)2439 kj
Fett35.9 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater28.1 g
Sukker34.4 g
Protein35.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak aubergine
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver. Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med en klype salt. Bak i ovnen i 10-12 min, til lett gyllen. Snu aubergineskivene halvveis.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden underveis. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett grønnsaker
3

Tilsett løk og squash i stekepannen og stek i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong, og stek i 30 sek. Rør inn hakkede tomater, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker* [1/2 ts | 1 ts] og la putre i 1 min.

Gratiner
4

Overfør halvparten av blandingen fra stekepannen i en ildfast form. Fordel ovnsbakt aubergine over, og topp med resten av blandingen. Smør creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i et jevnt lag på toppen og strø over finrevet ost. Bak i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.

Forbered gulrot
5

Skrell gulrot til tynne bånd med en potetskreller. Grovhakk persille. Bland gulrotbånd og persille i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om du ønsker.

Server
6

Anrett gresk moussaka og gulrot påtallerkener.