Gresk moussaka med krydret kjøttdeig og ovnsbakt aubergine.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Aubergine
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Squash
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver. Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med en klype salt. Bak i ovnen i 10-12 min, til lett gyllen. Snu aubergineskivene halvveis.
Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden underveis. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett løk og squash i stekepannen og stek i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong, og stek i 30 sek. Rør inn hakkede tomater, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker* [1/2 ts | 1 ts] og la putre i 1 min.
Overfør halvparten av blandingen fra stekepannen i en ildfast form. Fordel ovnsbakt aubergine over, og topp med resten av blandingen. Smør creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i et jevnt lag på toppen og strø over finrevet ost. Bak i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.
Skrell gulrot til tynne bånd med en potetskreller. Grovhakk persille. Bland gulrotbånd og persille i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om du ønsker.
Anrett gresk moussaka og gulrot påtallerkener.