Gyllen Kylling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllen Kylling Kiev

Gyllen Kylling Kiev

med ovnsbakte rotfrukter og mild aioli

Hør her - saftig kyllingbryst fylt med smeltende hvitløkssmør. Fileten er dekket av sprø panering som smaker helt fantastisk. Ikke overbevist enda? Kylling Kiev kan bli din nye livsrett! Hvis du, eller noen i familien for den saks skyld, ikke har prøvd Kylling Kiev enda, så er tiden inne! Vi baker rotfrukter i ovnen og serverer med en perfekt aioli. Dette er et festmåltid du kan glede deg til!

Tags:
Barnevennlig
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Rotfruktsblanding

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Sitron

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Smør (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier718 kcal
Energi (kj)3002 kj
Fett43.5 g
Mettet fett15.5 g
Karbohydrater33.2 g
Sukker11 g
Protein42.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Ta smør* ut av kjøleskapet. Skjær gulrot (uskrellet), pastinakk og rødbete (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i 3 cm tykke båter. Fordel alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min.

Forbered kylling
2

Finhakk hvitløk og persille. Riv en klype sitronskall, og skjær sitron i båter. Bland smør* [3 ss | 6 ss], hvitløk, sitronskall, halvparten av persillen og en klype salt* og pepper* i en skål. Mos med en gaffel. Legg en flat hånd over kyllingbryst og skjær på skrått, uten å skjære helt gjennom, på eget skjærebrett. Åpne kyllingbryst og smør med hvitløkssmør. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Paner kylling
3

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. I en ny skål, bland panko, resterende persille og en klype salt* og pepper*. Forsiktig dypp kyllingen i egg*, deretter pankoblandingen. Sett til side på en ren tallerken. TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, slik at hvitløkssmøret holder seg inni.

Tilbered kylling
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panert kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Når grønnsakene er ferdige, bland inn spinat på det varme stekebrettet, til spinaten faller litt sammen.

Server
6

Fordel ovnsbakte grønnsaker og Kylling Kiev på tallerkener. Bruk en skje til å dryppe over resterende hvitløkssmør fra stekebrettet. Server aioli og sitronbåter på siden.