Hør her - saftig kyllingbryst fylt med smeltende hvitløkssmør. Fileten er dekket av sprø panering som smaker helt fantastisk. Ikke overbevist enda? Kylling Kiev kan bli din nye livsrett! Hvis du, eller noen i familien for den saks skyld, ikke har prøvd Kylling Kiev enda, så er tiden inne! Vi baker rotfrukter i ovnen og serverer med en perfekt aioli. Dette er et festmåltid du kan glede deg til!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Rotfruktsblanding
300 g
Kyllingbryst
2 stk
Hvitløk
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Sitron
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Løk
1 pose
Bladpersille
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Smør (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Ta smør* ut av kjøleskapet. Skjær gulrot (uskrellet), pastinakk og rødbete (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i 3 cm tykke båter. Fordel alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min.
Finhakk hvitløk og persille. Riv en klype sitronskall, og skjær sitron i båter. Bland smør* [3 ss | 6 ss], hvitløk, sitronskall, halvparten av persillen og en klype salt* og pepper* i en skål. Mos med en gaffel. Legg en flat hånd over kyllingbryst og skjær på skrått, uten å skjære helt gjennom, på eget skjærebrett. Åpne kyllingbryst og smør med hvitløkssmør. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. I en ny skål, bland panko, resterende persille og en klype salt* og pepper*. Forsiktig dypp kyllingen i egg*, deretter pankoblandingen. Sett til side på en ren tallerken. TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, slik at hvitløkssmøret holder seg inni.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panert kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Når grønnsakene er ferdige, bland inn spinat på det varme stekebrettet, til spinaten faller litt sammen.
Fordel ovnsbakte grønnsaker og Kylling Kiev på tallerkener. Bruk en skje til å dryppe over resterende hvitløkssmør fra stekebrettet. Server aioli og sitronbåter på siden.