Honning- og ingefærglasert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og ingefærglasert kylling

Honning- og ingefærglasert kylling

med jasminris og brokkoli- og eplesalat

By gjestene på en smaksrik opplevelse med vår honning- og ingefærglaserte kylling. Vi serverer kyllingen med ris og en frisk salat med eple, brokkoli, ristede sesamfrø, spinat og sitronsaft.

Allergener:
Sesam
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

125 g

Brokkoli

1 stk

Eple

30 g

Spinat

1 stk

Sitron

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

50 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

2 ss

Vann til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til glaze

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier699 kcal
Energi (kj)2925 kj
Fett22.9 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater76.4 g
Sukker12.9 g
Protein43.8 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag glaze
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, soyasaus, honning- og ingefærdressing og vann i en liten skål. Sett til side.

Bland salat
3

Halver sitron.

Skjær brokkolibuketter og stilken i 1 cm store biter.

Halver eple, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skyll spinat.

Bland brokkoli, eple, spinat, sesamfrø, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en står skål. Sett til side.

Forbered kylling
4

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

Krydre med salt og en klype pepper.

Stek kylling
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet.

Tilsett glaze og smør. Stek videre i 1-2 min, til glaze tykner og kyllingen er gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett ris, salat og kylling i skåler.

Topp eventuelt kylling med resterende glaze.