By gjestene på en smaksrik opplevelse med vår honning- og ingefærglaserte kylling. Vi serverer kyllingen med ris og en frisk salat med eple, brokkoli, ristede sesamfrø, spinat og sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
125 g
Brokkoli
1 stk
Eple
30 g
Spinat
1 stk
Sitron
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Hvitløk
50 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ss
Vann til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til glaze
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, soyasaus, honning- og ingefærdressing og vann i en liten skål. Sett til side.
Halver sitron.
Skjær brokkolibuketter og stilken i 1 cm store biter.
Halver eple, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skyll spinat.
Bland brokkoli, eple, spinat, sesamfrø, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en står skål. Sett til side.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Krydre med salt og en klype pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet.
Tilsett glaze og smør. Stek videre i 1-2 min, til glaze tykner og kyllingen er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett ris, salat og kylling i skåler.
Topp eventuelt kylling med resterende glaze.