Svinefileten er denne rettens midtpunkt. Den brunes og stekes i ovnen for å sikre et saftig resultat, før den anrettes med en luftig couscous med gulrot og persille og ovnsbakt brokkoli. Kjøttet toppes med en smaksrik og fyldig saus laget av honning- og sennepsdressing, smør og timian. Vi serverer herlighetene med en klatt mild rømme på siden for å balansere smakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svinefilet
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Timian
4 g
Hvitløksflørt
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Brokkoli
2 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre svinefilet med salt. Stek i pannen, og vend til alle sider er brunet.
Legg over på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 10-13 min.
Pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær brokkoli i 1 cm store buketter. Skrell stilken om nødvendig, og kutt i 1 cm store biter.
Legg på samme stekebrett. Bland med en skvett olivenolje og en klype salt, og bak i ovnen i 10 min.
Riv gulrot (uskrelt).
Finhakk persille.
Plukk timianblader [2 stilker | 4 stilker].
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en melllomstor kjele på middels høy varme.
Stek Hvitløksflørt, i 1 min, til velduftende.
Tilsett vann [2 1/2 dl | 5 dl], halvparten av kyllingbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og kok opp.
Tilsett couscous. Fjern stekepannen fra varme, og la couscous trekke under lokk i 5 min.
Rør inn gulrot og persille med en gaffel.
Varm opp stekepannen brukt til svinekjøtt på middels varme.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], resterende kyllingbuljong, timian og honning- og sennepsdressing. La putre i 2-3 min.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt og pepper.
Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget skjærebrett.
Fordel couscous på tallerkener. Topp med brokkoli og svinefilet.
Hell honning- og sennepssaus over kjøttet, og server med en klatt rømme.