Nyt aromatisk vårløkris og honning- og soyaglasert svinekjøtt til middag i dag. Vi steker svinekjøtt og glaserer det med en smakfull blanding av soyasaus og honning- og ingefærdressing. Det friske tilbehøret i dag består av en syrlig agurksalat med lime og spinat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Vårløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
1 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek vårløk (spar litt til pynt) i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.
Skjær svinekjøtt i 2 like store skiver (1 stk. per pers.) på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær agurk i 1 cm tykke halvmåner.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland agurk med en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Rør godt og sett til side.
Pisk vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål.
Varm opp stekepannen (med kraft fra svinekjøtt) på middels høy varme. Tilsett soyasaus, honning- og ingefærdressing, melblandingen og la småkoke under omrøring i 2-3 min. Skrap opp evt. biter i bunnen.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen ser tykk ut.
Tilsett svinekjøtt i stekepannen med saus.
Rett før servering, bland spinat og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i skålen med agurk.
Rør opp risen med en gaffel og fordel i dype tallerkener.
Topp med svinekjøtt og resterende saus.
Server agurksalat på siden.