Lyst på noe sunt, proteinrikt og skikkelig godt til middag? Da er denne retten midt i blinken! Vi kan friste med pannestekt cajun-krydret kyllingbryst vendt i honning- og srirachaglaze. Tilbehøret er proppet med frukt og grønt – rotgrønnsaker og en frisk eplesalat. Vi topper det hele med en rund og god rømmedressing med et hint av hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
1 stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
300 g
Poteter
300 g
Kyllingbryst
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Spinat
1 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
20 g
Sriracha
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til saus
1 ss
Ketchup til saus
1 ss
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødbete, gulrot og potet (uskrelte) i 1 cm tynne fries.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland majones, rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skyll spinat.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland eple, spinat og salt i en stor skål. Om ønskelig, tilsett en skvett olivenolje rett før servering.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett sriracha, honning, ketchup, vann og salt. Pisk til jevn og la stå varmt til servering.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling krydret med Ay Cajun-ba og en klype salt i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
Rett før servering, rør inn sriracha-glaze og bland godt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.
Anrett kylling, rotgrønnsaker og eplesalat på tallerkener.
Hell resterende glaze fra pannen over kylling.
Legg rømmedressing på siden som dipp.