I dag skal vi lage denne kremede delikatessen, som garantert vil smake enda bedre enn den du har smakt på restaurant. Vi serverer kyllingen vår med lekker basmatiris, som får en nydelig gul og grønn farge av å bli kokt med karri og blandet med frisk spinat. Topp retten med chili og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
300 g
Kyllingbryst
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Rød chili
2 g
Spisskummin, støtt
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
1 boks
Tomatpure
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
8 g
Mild Mahal
2 g
Curry-On
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og Curry-on. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk løk. Riv eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk tomat. Skyll og grovhakk spinat. Skjær chili i tynne skiver. Skjær kylling i 2 cm biter på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og en klype salt* og pepper*. Stek i 5-6 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og gulrot i 2-3 min. Tilsett tomat, tomatpuré, Mild Mahal og spisskummen [1/2 pakke, 2P] og stek i 3-4 min. Rør gradvis inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og vann* [1 dl | 2 dl].
Tilsett kylling og salt* [1 ts | 2 ts] og la putre i 2-3 min, til sausen har tyknet litt. Smak til med pepper*. Rør rundt i kjelen med ris med en gaffel og bland inn spinat. Spar litt spinat til pynt.
Anrett gul basmatiris på tallerkener og topp med indisk butter chicken. Pynt med chili og resterende spinat.