topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk 'Kylling Kyiv'

Indisk 'Kylling Kyiv'

med sesamfries og myntesalat

'Kylling Kyiv' er oppkalt etter hovedstaden i Ukraina, men i dag gir vi retten en indisk vri! Vi krydrer fries med vårt eget krydder, Ginger Ninja, sesamfrø og chili, og ovnsbaker de til de blir gylne. Samtidig skjærer vi et snitt i kyllingbrystene, fyller de med krydret smør og panerer dem med sprøstekt løk, som gir kyllingen en knasende skorpe. Server med en grønn agurk- og myntesalat som tilbehør og mild majones som dipp.

Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Mild Mahal

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ g

Chiliflak

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

3 ss

Smør (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1002 kcal
Energi (kj)4192 kj
Fett59.4 g
Mettet fett19.1 g
Karbohydrater72 g
Sukker7.4 g
Protein48.3 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Romtemperer smør.

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, sesamfrø, chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.

TIPS: Dropp eller reduser chili hvis du ikke liker sterk mat.

Forbered kylling
2

I mellomtiden, tilsett smør [3 ss | 6 ss], Mild Mahal, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål og mos med gaffel.

På et eget skjærebrett, legg en hånd på toppen av kyllingbrystet og skjær gjennom på langs med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Åpne kyllingbryst, smør innsiden med krydret smør og lukk igjen.

Paner kylling
3

Knus sprøstekt løk i posen med en kjøtthammer eller kjevle.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko og sprøstekt løk [1/2 pose, 2P] i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblanding. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Paner kylling forsiktig, så smøret holder seg på innsiden av kyllingbrystet.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Legg over på et nytt stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 6-10 min, til gjennomstekt.

TIPS: Noe av smøret vil renne ut, men det kan serveres på siden.

TIPS: Kyllingne er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag myntesalat
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Grovhakk agurk og mynte på et nytt skjærebrett.

Bland spinat, agurk, mynte, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Fordel fries, salat og kylling på tallerkener.

Server med majones som dipp.