'Kylling Kyiv' er oppkalt etter hovedstaden i Ukraina, men i dag gir vi retten en indisk vri! Vi krydrer fries med vårt eget krydder, Ginger Ninja, sesamfrø og chili, og ovnsbaker de til de blir gylne. Samtidig skjærer vi et snitt i kyllingbrystene, fyller de med krydret smør og panerer dem med sprøstekt løk, som gir kyllingen en knasende skorpe. Server med en grønn agurk- og myntesalat som tilbehør og mild majones som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
4 g
Mild Mahal
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ g
Chiliflak
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
3 ss
Smør (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Romtemperer smør.
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, sesamfrø, chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
TIPS: Dropp eller reduser chili hvis du ikke liker sterk mat.
I mellomtiden, tilsett smør [3 ss | 6 ss], Mild Mahal, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål og mos med gaffel.
På et eget skjærebrett, legg en hånd på toppen av kyllingbrystet og skjær gjennom på langs med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Åpne kyllingbryst, smør innsiden med krydret smør og lukk igjen.
Knus sprøstekt løk i posen med en kjøtthammer eller kjevle.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og sprøstekt løk [1/2 pose, 2P] i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblanding. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Paner kylling forsiktig, så smøret holder seg på innsiden av kyllingbrystet.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Legg over på et nytt stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 6-10 min, til gjennomstekt.
TIPS: Noe av smøret vil renne ut, men det kan serveres på siden.
TIPS: Kyllingne er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skyll spinat.
Grovhakk agurk og mynte på et nytt skjærebrett.
Bland spinat, agurk, mynte, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål rett før servering.
Fordel fries, salat og kylling på tallerkener.
Server med majones som dipp.