Dette er en spennende og smakfull oppskrift som du ikke vil gå glipp av! Vi glaserer kylling i en spennende saus med soyasaus, ingefær, hvitløk og sesamfrø. Vi serverer ingefærglasert kylling med ris blandet med revet gulrot, og en frisk og fargerik salat med rødkål, spinat og appelsin.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Gulrot
1 stk
Appelsin
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
75 g
Rødkål
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
¼ stk
Ingefær
1 g
Chiliflak
150 g
Langkornet hvit ris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 4)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
1.5 ts
Sukker (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] i en kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min til.
TIPS: Ikke fjern lokket, da risen skal dampes.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv hvitløk og ingefær [1/4 stk | 1/2 stk] (uskrelt) fint.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skrell appelsin, fjern alt det hvite og skjær appelsin i 1 cm biter.
Varm opp en skvett olivenolie i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kyllingstrimler og en klype salt og pepper, og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Vend av og til. Overfør til en tallerken og sett til side.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Bland rødkål og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Gni rødkål med fingrene i 30 sek. Bland inn spinat og appelsin. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og vann [1,5 dl | 3 dl] i en ny skål, til klumpefri.
Vask pannen og varm opp på middels varme. Tilsett olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss], ingefær og hvitløk. Stek i 30 sek.
Rør inn melblandingen, soyasaus, sesamfrø, sukker [1,5 ts | 3 ts] og en stor klype chiliflak. Kok i 2-3 min, eller til tyknet.
Vend kyllingstrimler inn i sausen og fjern fra varmen. Rør opp risen med en gaffel og bland inn gulrot.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og salat i dype tallerkener.
Topp med kylling og hell over saus.
Pynt med chiliflak om ønskelig.