Karibisk svinegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk svinegryte

Karibisk svinegryte

med jasminris og mango- og chilisalat

Piff opp middagen med vår karibiske svinegryte i en kremet kokossaus, servert på en seng av luftig jasminris. Med en frisk mango- og chilisalat som tilbehør er denne retten proppet full av deilige smaker og herlige farger, og vil bli en slager rundt middagsbordet!

Tags:
Rask

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Panamat

4 g

Kyllingbuljong

1 boks

Tomatpure

125 ml

Kokosmelk

1 stk

Mango

2 stk

Gulrot

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

2 dl

Vann til gryterett

¼ ts

Salt til gryterett

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier779 kcal
Energi (kj)3260 kj
Fett21.9 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater96.8 g
Sukker30.7 g
Protein45.6 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kjøtt
2

I mellomtiden, skjær svinekjøtt i 2 cm store biter.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 2-3 min, eller til brunet.

Lag saus
3

Tilsett Panamat, tomatpure, kokosmelk, vann, kyllingbuljong, halvparten av chiliflak, salt og en klype pepper i stekepannen.

Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til sausen tykner og kjøttet er gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Finhakk koriander.

Halver lime.

Bland salat
5

Bland gulrot, rødløk, mango, koriander, en stor skvett limesaft, resterende chiliflak, salt og en klype pepper i en stor skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris og svinegryte i skåler.

Server med mangosalat på siden.