Piff opp middagen med vår karibiske svinegryte i en kremet kokossaus, servert på en seng av luftig jasminris. Med en frisk mango- og chilisalat som tilbehør er denne retten proppet full av deilige smaker og herlige farger, og vil bli en slager rundt middagsbordet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Panamat
4 g
Kyllingbuljong
1 boks
Tomatpure
125 ml
Kokosmelk
1 stk
Mango
2 stk
Gulrot
½ stk
Rødløk
1 pose
Koriander
1 g
Chiliflak
1 stk
Lime
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
2 dl
Vann til gryterett
¼ ts
Salt til gryterett
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær svinekjøtt i 2 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 2-3 min, eller til brunet.
Tilsett Panamat, tomatpure, kokosmelk, vann, kyllingbuljong, halvparten av chiliflak, salt og en klype pepper i stekepannen.
Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til sausen tykner og kjøttet er gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Finhakk koriander.
Halver lime.
Bland gulrot, rødløk, mango, koriander, en stor skvett limesaft, resterende chiliflak, salt og en klype pepper i en stor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og svinegryte i skåler.
Server med mangosalat på siden.